E-mailconsult

E-mailconsult aanvragen

U kunt hierboven inloggen voor het email-consult. Via een beveiligde verbinding kunt u de huisarts of assistente e-mailen en een korte vraag stellen.

U kunt de huisarts medisch inhoudelijke vragen stellen. U kunt foto's, bijvoorbeeld van de huid toesturen of een toelichting op uw eerdere verhaal toesturen. U kunt een verzoek indienen om informatie. Ook vragen over klachten waarvoor u eerder op het spreekuur bent geweest zijn geschikt voor een email consult. U helpt de huisarts door een duidelijke vraagstelling te formuleren. Dit maakt het voor de huisarts een stuk eenvoudiger om u een zo goed mogelijk antwoord te retourneren.

U krijgt toegang nadat u zich persoonlijk bij de assistente heeft geïdentificeerd. Wij hebben hiervoor uw emailadres nodig. Wij hebben voor elke patiënt 1 uniek emailadres nodig. Alleen patiënten die zijn ingeschreven in onze praktijk kunnen gebruik maken van onze e-faciliteiten. Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoord en in elk geval binnen 3 werkdagen.

Na het stellen van een vraag krijgt u per mail een ontvangstbevestiging en zal worden aangegeven wanneer u een antwoord van uw huisarts kunt verwachten. Zodra uw vraag is beantwoord, ontvangt u per mail een notificatie dat het antwoord gereed staat. 

De arts zal zorgvuldig omgaan met uw vraag; dit kan ook inhouden dat u alsnog zult worden uitgenodigd voor het  spreekuur of telefonisch spreekuur. 

Voor het beantwoorden van een e-consult wordt een vergoeding gerekend die conform een telefonisch advies is (4,50). Dit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering en er geldt hiervoor geen eigen risico.

Het email-consult is niet geschikt voor: 

 

Privacy en veiligheid

De regels en adviezen rond het E-Consult zijn vastgelegd in een richtlijn, te vinden op de website van het knmg; https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/online-contact.htm.

Vragen en antwoorden worden niet via E-mail verzonden, maar via een beveiligde internetverbinding. Dit is om te voorkomen dat uw medische gegevens voor anderen zichtbaar kunnen worden.

Copyright © 2019 Huisartsenpraktijk Lankhorst
Webdesign & CMS by Downdijk